APPELSINER OG SITRONER (2011)

ANMELDELSER:

“Knakk knøttekoden (…) en forunderlig, vakker og motsetningsfull verden (…) et godt eksempel på teaterets magiske kraft. Ved hjelp av små grep med lys, musikk, mimikk og bevegelser svinger stemningene hele tiden, og dermed også barnas (og de voksnes) følelser.”

Flemming Tveitan, Sandefjord Blad

“Dette var kjempebra. Barna var helt med hele veien”

Linda Nilsen, Ringkollen barnehage

En musikalsk danse- og klovneforestilling for småbarn i alderen 1-3 år. Forestillingen hadde premiere i 2011 og turnerte fram til 2014 på festivaler og ulike kulturhus rundt omkring i landet. I 2017 var den på turne i barnehager i Uruguay.

Appelsiner og sitroner er en poetisk og undrende forestilling om appelsiner og sitroner, måner og soler, øgler og stein. Den er et møte mellom en danser, en klovn og en musiker, og er inspirert av et knippe barnedikt av den spanske dikteren Federico Garcia Lorca.

Forestillingen ble utviklet bl.a. gjennom å studere barn i alderen 1-3 og gjennom utstrakt bruk av prøvepublikum i den samme alderen.

Ettermiddagen syng
Ein appelsinvoggesong.
Veslesyster syng:
Jorda er ein appelsin.
Månen står og grin:
Eg og vil vere appelsin.
Det kan du ikkje bli,
Om så med farge i kinn.
Ikkje eingong ein liten sitron.
Så synd!

(Av Federico Garcia Lorca, oversatt av Tove Bakke)

 

MEDVIRKENDE:

Regi og ide: Ane Aass
Koreografi:Tone Pernille Østern
Scenografi og Kostyme:Ingvild Rømo Grande
Musikals ansvarlig:Sigrid Stang
Musiker:Rasmus Rohde/Ole Jørgen Melhus /Erlend Smalås
Danser:Arnhild Staal Pettersen/Live Strugstad
Klovn:Tove Karoliussen/Katja Brita Lindeberg
Premiere:Trondheim april 2011

Foto: Synlig.no

I SAMARBEID MED:
Inclusive Dance Company, Teaterhuset Avant Garden, Den kulturelle barnehagesekken i Trondheim kommune og Program for lærerutdanning ved NTNU.

FORESTILLINGEN ER STØTTET AV: Norsk Kulturråd , Fond for lyd og bilde, fond for utøvende kunstnere, DansiT, Trondheim kommune, Sør-Trøndelag fylkekommune. Forestillingen ble tatt opp i Norsk Scenekunstbruk.