BREV HJEM (2007)

OMTALE:

“kanskje er det som har rørt meg aller mest fra en teaterscene (…)
Historiene er sterke, men ikke fordi de flommer over av sukk, klage og selvmedlidenhet. De er tvert imot fulle av humor og selvironi og varm menneskelighet ..”

Jan Landro, Bergens tidende

“Gi oss mer!”

Heidi L Wollamo, Adresseavisen

“Brev hjem” er eit eksempel på at ein ikkje treng digre budsjett, mange rekvisittar og profesjonelle skodespelarar for å fortelja viktige historier. Ein treng berre ekte menneske som fortel sanne historier med innlevning”

Lokalavisa Hordaland

Brev hjem er basert på intervjuer, og er omskrevet til monologer som forteller om hendelser og drømmer gjennom årtier med handikap. Monologene bindes sammen med autentiske brev fra 1950 tallet, og handler om en to-åring som er på kuranstalt for å bli frisk. Brevet er stilet til to åringens foreldre. De seks amatørskuespillerne i NHF Trondheim Teatergruppe har alle et handikap. Og de har alle en historie å fortelle.

Brev hjem hadde premiere i 2007 i Trondheim, og har siden spilt i Voss, Hamar, Bergen, bl.a. ved Den Nationale Scene og Trøndelag Teater.

MEDVIRKENDE:

Manus/regi: Ane Aass
Musikk: Siri Gjære, Maria Kannegaard
Koreografi: Luis Della Mea
Lys/Scenografi: Ørjan Wiklund
På scenen: Stig Morten Skjæran, Jorun Aune Høyer, Karl-Egil Elstad, Ragnhild Gram, Helga Grov Gjervan, Anne Marie Sandvik

PREMIERE: Trondheim 2007

I SAMARBEID MED:
Produsert i samarbeid med Norges Handikapforbund Trondheim