Kongen av luftslott (2012)

OMTALE:

«mesterlig musikal om trønderrockens trange fødsel  (…) Musikalen har en gjennomgripende kvalitet, i en historie som er kjent, men likevel bergtar»

Kai Kristiansen,   Adresseavisen

«Ungdommelig, friskt og rocka luftslott”

Pål Wegg, Trønderavisa

“… for det er ikke rocken som er hovedfokus i forestillingen, nei, den lodder dypere og skildrer ibsenske tema som skam som sildrer gjennom generasjoner, skjult galskap (…) Den gir rom for kjærlighet også, og mye ungdommelig håp og styrke. Jeg fikk tårer i øynene to ganger og hadde gåsehud fire ganger, men så er jeg fra Namsos også”

Stian Wallum, Adresseavisen 

et stykke helstøpt musikkteater der det meste funker” 

Albert Collett, Arbeideravisa

“….forventningene høye. De ble innfridd, og mer til. (…)

Runar Moen, Namddalsavisa

 

Musikal om rocken i Namsos på 60-tallet

Handlingen i rockemusikalen, som bærer tittelen «Kongen av luftslott», er lagt til siste del av 60-tallet, like før trønderrockens grunnlegger, Prudence, fikk sitt gjennombrudd. Vi følger en gjeng ungdommer med tøffe oppvekstvilkår, som finner sammen gjennom musikken.

– Hovedpersonen Christian (Jon Lockert Rohde) må ta et oppgjør med både seg selv og foreldrene, som drev et entreprenørfilma for Tyskland under krigen. Christian er null verdt for samfunnet, 

«Kongen av luftslott» var en storsatsning i Namsos, og medvirkende var både profesjonelle og lokale talenter. Sentralt i handlingen er et rockeband under ledelse av Terje Tranaas, og totalt befant et trettitalls personer seg på scenen.

MEDVIRKENDE:

Manus: Rasmus Rohde
Musikk: Åge Alexandersen
Regi: Arnulf Haga
Scenografi: Monica Nestvold
Med: John Lockert Rohde, Tora Dahle Aagård, Tore Granås m.fl.
Produksjon: InnSpæll AS & Namsos Kommune

Premiere Namsos Kulturhus 12. oktober 2012