Noob (2018)

OMTALE:

“…et dirrende, til tider eksplosivt møte mellom kultur og natur og mellom to outcasts (…) unngår å havne i sekkekategorien musikkteater. De skaper rett og slett sitt eget integrerte kunstneriske uttrykk.”

Chris Erichsen, Periskop

“En rar og visuell fornøyelse (…)  utfordrer til å se forbi spillkonsoller og elghoder (…)  visuell kunstnerisk perle (…) gode skuespillerprestasjoner (..)  mye å diskutere for ungdom og foreldre”
Terningkast 4

Trønderavisa

Om en konfiskert playstation, en far som ikke har peiling og brikkene som faller på plass i møtet med en elg. I NOOB møter vi Maria, 13 år, og pappaen hennes. Maria er rasende fordi pappa ikke lar henne spille ferdig. Pappa er rasende fordi Maria bare sitter inne foran skjermen. Samtidig forviller en elgkalv seg inn i boligfeltet der Maria bor – et lykketreff for både Maria og elgkalven. NOOB handler om å finne en som forstår deg, akkurat som den du er.

Pappa har tatt datamaskinen min – har han lov til det?
Teknologien har gjort verden mindre og yngre mennesker er først ute med å benytte seg av mulighetene ny teknologi skaper. Foreldre klarer ofte ikke å holde tritt med utviklingen og er stadig bekymret. De er bekymret for mangel på fysisk aktivitet, for lite utetid og for mye tid bruk på dataspill. Hvorfor er foreldre så opptatt av å begrense skjermtid? Hvorfor er dataspill viktig? Og hvor mye tid bruker egentlig foreldre selv foran skjermen?

 

MEDVIRKENDE:

Av: Ane Aass og Rasmus Rohde
Regi: Ane Aass
Musikk: Rasmus Rohde, Siri Gjære, Erlend Solli Aune
Scenografi: Gjermund Andresen
Kostymedesign: Jenny Hilmo Teig
Kostymemaker: Berit Haltvik With
Maske: Leo Thörn
Lysdesign: Geir Ola Brattaker
Lyddesign: Erlend Solli Aune
Koreografi: Hulda Kristina Løseth Vestvik
På scenen:
Pia Aamodt-Løken
Sebastian Skytterud Myers
Siri Gjære
Erlend Smalås

PREMIERE: 11. oktober 2018, Turneteatret i Trøndelag, Verdal