PUPPAN TE PAPPA – THE MUSICAL (2014)

OMTALE:

“Sjarmerende direkte ny norsk musikal for barn. (…) skjer hele tida nok på scenen til å holde ungene framoverlent på stolsetene (…) Kathrine Thorborg Johansen er strålende i hovedrollen som frekk unge”

Andreas Wiese, Dagbladet

“Fartsfull moro i familiemusikal der barna må ta ansvar når foreldrene mister fokus (…) Kathrine Thorborg Johansen er en flott Vibeke, Øyvind Brandtzæg er like overbevisende som en godhjertet, dustete pappa”

Ole Jakob Hoel, Adresseavisen

“Vi lar oss imponere av en Øyvind Brandtzæg som har en skreddersydd rolle som Martin (..) det oser av profesjonalitet over det som foregår på scenen”

Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

“God musikk og godt spel”

Amund Grimstad, Klassekampen

Premiere 1 nov 2014 på Trøndelag Teaters hovedscene. Forestilling ble sett av ca 20 000 små og store publikummere og fikk svært gode kritikker, bl.a. i Dagbladet.  

Trøndelag Teaters omtale av stykket: 
Rasmus og Verdens Beste Band går til teaterscenen med nyskrevet tekst og musikk. Det er bare å glede seg!

Selv om puppene hans er slappe, er Martin verdens beste pappa. Det synes i alle fall datteren Sylfrekke Vibeke. Martin holder styr på hjemmefronten, har bestandig tid til å leke med Vibeke og vennene og stiller alltid opp for naboene. Til og med sure Magda Mikalsen liker Martin, skjønt hun ikke vil innrømme det. Men selv verdens beste pappa kan forandre seg.

En dag flytter nemlig gründeren Gunn og treningsstudioet «Sunn med Gunn» inn i det gamle butikklokalet i gården. Med på lasset følger sønnen Storeslem. Martin blir bitt av treningsbasillen og mer til, og glemmer det han før syntes var viktig. Vibeke kjenner ikke igjen pappaen sin og forstår ikke hva som har skjedd. Men det gjør Storeslem.

I bygården bor Rasmus og Verdens Beste Band sammen med karakterene vi kjenner fra de tidligere sangene deres. Med unntak av «hiten» Puppan te pappa er musikken nyskrevet til denne forestillingen.

Rasmus og Verdens Beste Band har allerede befestet sin posisjon som den oppvoksende generasjons Knutsen og Ludvigsen. Dette er barnekunst på høyt nivå – med tekster og tematikk som i aller høyeste grad også appellerer til voksne. Rasmus Rohde og bandet hans har tidligere gitt ut tre plater. Alle ble nominert til Spellemannsprisen, og to av dem vant. Et sjeldent musikalsk nivå, med andre ord.

MEDVIRKENDE:

Manus og musikk: Rasmus Rohde
Regi: Morten Joachim
Scenografi og kostymer: Gjermund Andresen
Lysdesign: Eivind Myren
Koreografi: Martha Standal
På scenen:
Arne O. Reitan
Helle Ottesen
Jon Lockert Rohde
Julie Moe Sandø
Kathrine Thorborg Johansen
Martha Standal
Mira Dyrnes Askelund
Olve Løseth
Øyvind Brandtzæg

Musikere (Rasmus og Verdens Beste Band):
Rasmus Rohde
Jovan Pavlovic
Erlend Smalås
Magnus Forsberg
Øyvind F. Smidt

PREMIERE:1. november 2014

I SAMARBEID MED:
Trøndelag Teater