REISEN TIL JULESTJERNEN (2017 / 2019)

OMTALE:

“I Verdal kommer de til å gå mann, kvinne og barn av huse for å se storfint juleteater i år. Og denne forestillingen tåler godt adskillig større reiseavstand. Ta turen!”   Terningkast 5

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

“Forestillingen imponerer med stemningsfulle scener befolket av unge dansere som gir denne reisen masse energi.”  Terningkast 5

Guri Hjulstad, Trønderavisa

Vi er i et kongerike i eventyrland. Her fins utenisser, innenisser, snøfnugg og røvere. Og ikke minst prinsesse Gulltopp. Den lille prinsessen vil ha den ekte julestjernen på treet når det blir jul, den som lyser så vakkert på himmelen. Hun går ut i vinterkulda på julenatten for å lete etter julestjernen, og blir borte.

Kongen blir rasende og kaster en forbannelse over julestjernen som gjør at den slukner. Bare Gulltopp kan få den til å skinne igjen. Mange år senere dukker en unge kvinne som heter Sonja opp på slottet. Da hun får høre den triste historien, vil hun gjøre alt hun kan for å finne prinsesse Gulltopp og få julestjernen til å skinne igjen.

Med over 50 aktører, store og små, blir dette en opplevelsesrik familieforestilling. Slik har du aldri sett den norske juleklassikeren før.

Forestillingen hadde premiere 25.november 2017 og spilte for utsolgte hus og mer enn 5500 publikummere. Forestillingen ble også svært godt mottatt av et samlet pressekorps.

Høsten 2019 ble forestillingen satt opp igjen på teaterhuset i Verdal. 

MEDVIRKENDE:

Av: Sverre Brandt
Musikk: Johan Halvorsen
Regi: Ane Aass
Scenograf: Monica Nestvold
Koreograf: Hulda Vestvik
Musikalsk leder: Ola Wist Holmen
Maske- og parykkdesigner: Leo Thörn
Lys og lyd: Turnéteatret i Trøndelag

 PREMIERE:25. november 2017

I SAMARBEID MED:
Turnéteatret i Trøndelag og Verdal Teaterlag