Snøhula (2016)

OMTALE:

«superviktig, relevant, veldig tatt på kornet, veksler så fint mellom letthet og alvor, en forestilling med potensiale …» 

Karen F Nystøyl, P2 kulturnytt

«Men sjølv om dette er vanskelig, vondt og ganske sårt, gjer Aass og Rohde det så varmt og poetisk, ja nesten litt humoristisk at dette blir ei framsyning til verkeleg å bli glad i. […] Gradvis er den verkelige verda og sosialrealismen på veg inn i barneteateret, og når det blir gjort så dyktig […] er det berre å helse fenomenet velkomen.»

Amund Grimstad, Klassekampen

«Snøhula er rett og slett deilig teater. […] For barn er dette rett og slett en flott innføring i teaterets magi og mangfold.»

Pål Wegg, Trønderavisa

«Gjennom møter med de tre Alice i eventyrland-inspirerte fantasifigurene latterfnatten, sinnamannen og tårepersen får Sigurd tatt i bruk tre viktige redskaper for å bearbeide følelsene sine. […] Snøhula er en upretensiøs, men tankevekkende forestilling.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Sigurd er sju år og familien hans har fått motorstopp! Pappa har flyttet ut, og Sigurd og storesøstera hans Selma skal feire juleaften sammen med mamma og mormor. Sigurd bestemmer seg for å feire jul på egen hånd. Han finner en spade og graver seg en snøhule. En stor en. Men mens han sitter i Snøhula får han plutselig besøk av «Latterfnatten», «Sinnaproppen», «Tårepersen» og ”Drømmefamilien”.

SNØHULA» er inspirert av en sang av Rasmus og Verdens Beste Band, og utviklet bl.a. gjennom intervjuer med nord-trønderske barn.

MEDVIRKENDE:

Manus: Ane Aass og Rasmus Rohde
Regi: Ane Aass
Musikk: Rasmus Rohde
Scenografi og kostymedesign: Gjermund Andresen
Lysdesign: Geir Ola Brattaker
Kostyme- og rekvisittmaker: Berit Haltvik With
Maske: Leo Thörn

Skuespillere:
Kristoffer Hjulstad
Siri Gjære
Silje Lindberg
Tore B. Granås

Premiere på Namsos kulturhus 21. november 2016

Produsent av: Nord-Trøndelag Teater