RASMUS ROHDE - Soloplate (2019)

OMTALE:

“…etablerer seg høyt oppe der oppe blant dagens historiefortellere”

Tor Hammerø, Nettavisen

“Lekent, nostalgisk og med gode fortellinger”
Terningkast 5

Ellen Marie Stølan, Trønderavisa

“Her er kjærlighet og sorg, glede og en lekenhet som alltid lander med smørsiden opp. (…) Rasmus Rohde er etter mitt skjønn et prakteksempel på den frie kunstneren”

Ole Morten Wilhelmsen, The Wilhelmsens

“Herig fra Rasmus!”
Terningkast 4

Ole Jakob Hoel, Adresseavisen

Våren 2019 ga Rasmus ut sin første soloplate. Første singel var duetten “Har du glemt” med Ida Jenshus, som fikk særdeles fin mottagelse!

Noen ord fra presseskrivet:  

I alle år har Rasmus skrevet låter som han ikke har fått brukt til noe. Låter med humoristiske hverdagshistorier, personlige og alvorlige opplevelser og dessuten politiske kommentarer og sleivspark. Mye av materialet har utspring og konkrete referanser til hans eget miljø, altså Trondheim. Og tekstlig og musikalsk er det inspirert av folk som Ole Paus, Cornelis Vreeswijk og Alf Prøysen.

På samme måte som i barnemusikken sin, favner Rasmus både det dypt alvorlige og det humoristiske. Både i sanger som ”Nobelkomiteen” – som er et skråblikk på en av landets fremste politiske institusjoner, ”Nattsang i mai”, ”Koste itj skjorta” som er en sår og tøff barndomsskildring, ”Bare du bli som mæ” – om å være pappa, og singelen ”1992” – som omhandler Rasmus sin ungdomstid.

Midtnorsk produksjon

Plata er produsert i legendariske Brygga Studio i Trondheim, med Pål Brekkås (Ida Jenshus, Alexander Pettersen, The south m.m.) som produsent. Og med Midt-Norske toppmusikere som Stian Lundberg (trommer), Kriss Stemland (piano/dobro), Erlend Smalås (bass), Ida Jenshus (kor og vokal), Håvard Lund (bassklarinett), Øyvind Smidt (fiolin), Trygve Brøske (flygel) og dessuten Stadsbygd mannssangerforening!

VIDEO:

Har du glemt

1992

Femten flygla

Koste itj skjorta

Ikke som oss

 

 

MEDVIRKENDE:

Tekst og musikk: Rasmus Rohde
Produsent:Pål Brekkås
Piano/dobro:Kriss Stemland
Bass:Erlend Smalås
Vokal og kor: Ida Jenshus
Bassklarinett:Håvard Lund
Fiolin:Øyvind Smidt
Flygel:Trygve Brøske
Kor:Stadsbygd Mannssangerforening

UTGIVELSESDATO:
15. mars 2019

I SAMARBEID MED:
Brygga studio