Søtskolen (2009)

EN OPERAGRØSSER FOR BARN
Produsert i samarbeid med Trio Alpacca og Teaterhuset Avant Garden.

Bella er en jente på ti år. Faren hennes er død, og nå skal moren gifte seg på nytt. Bella vil ikke det. Hun vil heller ikke være pen og snill brudepike. I sin fortvilelse sender hun ut morsesignaler til pappa i himmelen. I stedet kommer Thorko, den erbødige tjeneren til Grevinnen. Han lokker Bella inn i for å oppdra henne på grevinnens søtskole… Men hva skjer med de søte jentene? Hvem er den skumle Vampyren? Søtskolen handler om barns utsatthet for omgivelsenes evige snillhetskrav og utseendefiksering. Om å ha mot til å være egenrådig, om styrke og svakhet. Om rett til å få være både stygg og søt og om å få være seg selv.

Søtskolen er en «samtidsoperagrøsser» for barn og ungdom fra 10 år og opp, skrevet av Karin Rehnqvist og Kerstin Klein-Perski. Verket ble bestilt av svenske Rikskonsertene for Länsmusiken och Länsteatern i Kronoberg i 1999. Operaen er oversatt til tysk og har tidligere blitt oppført på Mannheim Nationaltheater, (2003) og Braunschweig Stadttheater (2006 og 2007).

Alpaca Ensemble/Rohde & Aass produksjoners versjon ble første gang oppført under Teaterhuset Avant Gardens scenekunstfestival for barn og unge; «Den unge garde» i september 2009, for fulle hus.

MEDVIRKENDE:

Musikk: Karin Rehnqvist

Libretto:
Kerstin Klein-Perski

Regi og oversettelse:
Ane Aass

Scenografi: Ingvild Røhmo Grande & Lea Burrows

Med: Runa Hestad Jensen, Katrine Strugstad, Hazel Eilertsen, Lars Eggen & Alpacca Ensemble

Musikalsk ledelse: Sigrid Stang

Repetitør:
Else Bø

Premiere: Teaterhuset Avant Garden, september 2009

Varighet: 60 minutter